jueves, 12 de julio de 2007

Determinisme barat

Crec en la frase (explotada comercialment) "la potencia sin límite no sirve de nada". Amb les persones passa el mateix. Sense regles no hi ha mesura, i això vol dir caos. Hi ha gent que creu que els controls d’alcoholèmia a les persones que no han comès cap infracció ni cap delicte són una aberració totalitària contrària al principi de llibertat. És clar que va en contra del principi de llibertat més elemental detenir i castigar algú abans que cometi una infracció o un delicte. Però què és per a ells un delicte? Com va dir en el seu dia el marquès de Sade, els assassins, pederastes i violadors son víctimes de la societat i les seves lleis, ja que són castigats simplement per deixar-se endur per un impuls humà que no han estat capaços de controlar. Sé que la gent que parla de que tants controls d’alcoholèmia i tantes multes per excès de velocitat són una manera que té l’Estat de treure diners al poble el que assenyalen és la injustícia d’ ésser condemnat per a un motiu abstracte (por lo que pudo pasar y no fue). Aquesta gent es queixa de que et multin per anar mamat a 160 km/h, si no has mort ningú. I ara es queixen de la nova norma de limitar la velocitat a 80 km/h en vies ràpides per contaminar menys, i ells, com advocats del dimoni responen; I els que treballen viatjant i cobren per la feina feta? Perdràn diners per respectar les putes normes? També es justifiquen dient que hi ha estats d’ànim que dificulten més la conducció que una copeta o una ralla. Es pot mesurar fins a quin punt et dificulta conduir amb els nervis de quan t’ha deixa’t la parella? O després d’una discussió o després de perdre la feina de la teva vida, però això la Urbana no ho pot controlar. El Borja Tor és un jove de 24 anys ( i campió de pàdel de Catalunya) que la policia va enxampar fa uns mesos conduint el seu Ferrari una nit de festa a 200 km/h per la c-16, a l'alçada de Sant Cugat, doblant el límit permès d'alcoholèmia, fent una contra direcció de 10 metres, sense cinturó i amb el carnet retirat. Li va caure un any de presó, que evidentment no va complir perquè en aquest país pagant Sant Pere canta. Per sort els tres cotxes que es van creuar amb el seu meravellós i luxós vehicle respectaven les normes de seguretat vial, i anaven a una velocitat moderada i sense efectes d'embriaguesa, el qual va permetre que reaccionessin a temps i no s'estavellessin contra el Borja, que per cert per aquesta gent no va cometre cap delicte penal, ja que no va morir ningú. Però no va ser gràcies a ell, ni va ser el destí ni tan sols va ser Déu que va evitar que ningú morís. Va ser perquè, per sort, hi ha gent que sí respecta les normes i la llei. D'inconscients i de pedants que no respecten res n'hi ha a tot arreu, però són minoria. És gràcies a aquesta gent legal que el món funciona i podem viure en societat.
Eva Caballero

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Estoy de acuerdo contigo. Has hecho una reflexión muy acertada. Este determinismo que pone en duda las reglas sociales en nombre de la libertad da ganas de vomitar y demuestra la ignorancia de quienes lo sugieren. Seguro que los que critican los controles y los radares nunca han vivido la muerte de alguien cercano en un accidente de tráfico por culpa de un tercero que no respetó las normas y debería estar en la cárcel. Eres una buena analista y crítica social. Sigue así Eva.

Anónimo dijo...

Em sona aquesta idea. Podria acusar-te de plagi però diré més aviat que t'has inspirat en el meu article. Però has aconseguit donar-li la volta, genial. Un punt de vista oposat i molt defensable. Fes-te columnista Eva, i deixa la literatura per als que els hi agrada escriure. A tu t'agrada contradir, criticar, reivindicar. Tu has de pensar.

Anónimo dijo...

Vivimos en un mundo "normalizado" y me refiero a que tenemos que acatar normas allá donde vayamos, nos dicen a que velocidad tenemos que ir,cuantas copas tenemos que tomar antes de conducir nuestro vehiculo,debemos pagar la tasa mas alta de españa por aparcar en la puta calle,cuando salimos de fiesta por la noche una ordenanza nos obliga a abandonar la disco a las 5:30 de la mañana y encima a los fumadores los descriminan en una urna de cristal porque esta prohibido fumar.Señores,a esto le llaman democracia y vivir en un pais libre pero si para algunos politicos esto es la libertad y lucrarse los bolsillos a costa de otros parad el carro que yo me bajo.Nos siguen apretando,exprimiendo y presionando y nosotros asentimos con la cabeza cual borrego lo dirigen hacia el matadero sin saber de la suerte que le espera.

Bonito articulo Eva, no te calles nunca.

Carpe Diem

Anónimo dijo...

Cuanta razón tienes Carpe Diem, al final nos van a multar por cantar, si al Gobierno no le parece bien la canción. En otros paises no hay tanta norma de circulación y hay menos accidentes de tráfico. Menos control y más educación social!