miércoles, 18 de julio de 2007

Quien bien te quiere te hará pensar

Avui no tinc ganes d’escriure però sí de pensar. M’he adonat que hi ha molts mites populars que només serveixen per justificar situacions de conflicte en la comunicació interpersonal, i que l’única funció que compleixen és guardar les espatlles als grans comunicadors que es serveixen d’estratègies per tal de manipular i influenciar als demés.

La gent que usa la frase comodín “quien bien te quiere te hará lllorar” o alguna per l’estil durant una conversa no són de fiar. Són gent que justifiquen el xantatge emocional, l’agressivitat verbal i el dolor que creen en l’altre llençant aquesta simple, sesgada i reduccionista expressió. Apa, i es queden tan amples. Et llencen un retret de ganivetades verbals, t’humilien i et rebaixen, i després, quan et veuen destrossat, diuen la frase lapidaria. I un pensa quan la sent; ostres té raó, quina bona persona, si en el fons ho fa per mi, pel meu bé... I una merda. Qui t’estima et dirà les coses a la cara i et dirà les veritats, però sense fer-te mal. Hi ha maneres i maneres de dir les coses. Qui t’aprecia t’obrirà els ulls, però ho farà intentant no malmetre’t.

Eva

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Tens raó en moltes coses. Les persones que t'estimen haurien d'ajudar-te a gestionar la teva vida, a ser millor dia a dia... és a dir a reflexionar i pensar (I no a plorar). Però la realitat és complexa i això només es dóna en algunes situacions. És un ideal.
El principal problema és que la veritat fa mal i, encara que intentis rodejarla d'empatia i senbilitat, sovint el dolor que produeix no es pot evitar. Hi ha coses que no es poden dir sense fer mal, perquè allò dolorós es troba en el contingut i no en la forma.
Pensar també és plorar. Les persones que pensen (que no són tantes) es prenen la reflexió com una introspecció dins seu en la qual afloren tots els mals ( de vegades coses bones, però ara no és el cas). La enveja, la culpa, l'odi ... tot allò dolent que forma part de nosaltres surt quan realment pensem o ens fan pensar.
Si tu em fas plorar perquè em fas pensar, t'estaré molt agraida. Jo m'ho faig a mi cada dia a mi mateixa. És horrible, però és la única via per canviar i ser millor persona dia a dia.

Anónimo dijo...

quien te quiere te puede decir cosas que te sentaran mal pero te las dirá de la mejor forma posible. cuidado con los consejos exagerados y vacíos de las amistades, la envidia es muy mala.

Listo Entertainment dijo...

http://www.aldeaglobal.net/listo/t98.gif
:)